Groene Wissel wandeling Amersfoort

Mijn nieuwe uitdaging start ik in Amersfoort. Ik ga als buddy een wandeling begeleiden van iemand die ik nog nooit heb ontmoet. Via een Facebookpagina (Wandelaars Met Een Visuele Beperking En Buddy’s) kwam ik in contact met Toos.

Toos is visueel beperkt en geeft mij direct het gevoel dat ik dat kan. Via messenger hebben we besproken welke tocht we gaan wandelen. Omdat het voor mij nieuw is kies ik uiteindelijk voor de Groene Wissel wandeling van 14 km. Omdat dit mijn eerste keer is ga voor veilig en geen route van 18 km (wie weet een volgende keer). Ik heb de route gedownload en ingeladen in route.nl. Voor zover heb ik me goed voorbereid denk ik.

S’morgens pak ik de trein naar Amersfoort, lekker lezen in mijn boek en na iets meer dan 2 uur maak ik op het perron kennis met Toos. Het voelt direct goed. Voor mij is het altijd even zoeken als ik vanaf een station start waar in naartoe moet lopen. Even draaien, goed kijken, beetje oriënteren in de stad en natuurlijk aan elkaar wennen en dan kunnen we starten.

Fijne gesprekken

Beide praten we makkelijk en het gesprek heeft vele verschillende onderwerpen. Vooral de wandeling die zij heeft gemaakt naar Santiago roept veel vragen bij mij op. Dit omdat het een bucketlijst dingetje is. We praten over haar hond, kinderen, ondanks dat die van mij jonger zijn (ik had bijna haar dochter kunnen zijn) en de camper die ze heeft (ook zo’n bucketlist dingetje). We praten ook over de geplande reis die ze gaat maken. De datum is bekend, voorkeur voor een land is er maar zeker weten, nee want een camper geeft vrijheid, ik ben benieuwd wat ze uiteindelijk besluiten.

Tijdens de wandeling komen we een kast met boeken tegen. Deze mogen worden meegenomen of geruild worden. Daarna passeren we een watertoren en een wel heel groot, verroest stalen beeld.
De wandeling start in een luxe villa wijk en vanuit daar wandelen we de natuur in. Aan het eind van de wandeling verrast de stad mij, we lopen langs de stadsmuur, grachtjes en de koppelpoort.

De Stad

In het centrum van Amersfoort pauzeren we in een koffietentje, even koffie met wat zoets. Hier geef ik Toos de enige echte wandelpin. Pin nummer 3.

Na iets meer dan 14 kilometer zijn we terug op het station. Toos en ik nemen ieder onze eigen trein. Ik kijk terug op een fijne wandeling in een mooie stad in goed gezelschap.

Mijn volgende buddy wandeling staat ook al op de agenda, ik zal gaan wandelen rondom Nijmegen

Getagd , , , , , , , .