Groene Wissel Nijmegen-Heyendaal

Mijn 2e wandeling als buddy wandel ik met Doreen door Nijmegen-Heyendaal (mijn 1e buddy wandeling was in Amersfoort). We hadden al eerder afgesproken maar vanwege het weer, de daardoor gladde ondergrond had ik gevraagd de afspraak te verplaatsen.
Ook deze afspraak is ontstaan op de Facebookpagina (Wandelaars Met Een Visuele Beperking En Buddy’s).

). We hadden al eerder afgesproken maar vanwege het weer, de daardoor gladde ondergrond had ik gevraagd de afspraak te verplaatsen.
Ook deze afspraak is ontstaan op de Facebookpagina (Wandelaars Met Een Visuele Beperking En Buddy’s).

Doreen had laten weten dat ze zou lopen met haar hond Wilka. We spreken af dat we de Groene Wissel Nijmegen-Heyendaal zouden gaan wandelen. Een wandeling van 15 km die veelal in de natuur is.

Station Nijmegen-Heyendaal

Op station Nijmegen-Heyendaal herken ik Doreen direct aan haar hond. Wat een lieverd. Na wat korte vragen van mij wat wel en wat niet te doen met betrekking tot Wilka gaan we aan de wandel.

We wandelen eerst over het universiteitsterrein. Ik verbaas me over de grote gebouwen, de vele studenten, het is een stad op zich. Daarna komen we al snel in de mooie natuur terecht. Ik zie geweldige huizen, lange bomen lanen en grote zandvlaktes.

In de mooie natuur mag Wilka even ontspannen. Ze mag los en daar geniet ze met volle teugen van. Ze ravot wat af, draait op haar rug in de losse bladeren, speelt met takken en springt vrolijk in het rond. Als Wilka vrij is begeleid ik Doreen over de paden in het Heumensoord, de romantische landgoederen Elshof en Heyendael. Ergens tijdens de wandeling komen we een boom tegen met allemaal speeltjes tegen, ik kan niet vinden waar dit voor is maar daar kom ik wellicht nog wel een keer achter.

Gezellige gesprekken

Gespreksstof hebben we voldoende. Gemeenschappelijk interesse zijn honden, wandelen en genieten van vakanties. Ik mag Doreen van alles vragen over haar visuele beperking, hoe ze ermee omgaat, haar relatie en werk. Natuurlijk vertel ook ik over mijn gezin, onze vakantie, vrijwilligers werk en dat dit mijn 2e wandeling is als buddy. Ze is positief verrast, ik doe het goed, dat is een mooi compliment, ik doe gewoon mijn best en geniet er van.

Voor ik er erg in heb zijn we weer in de bebouwde kom. Ik vraag haar om even te stoppen bij een bankje, ik wil haar namelijk mijn 4e wandelpin geven, ze is blij verrast. Grappig is dat hij een reliëf heeft en dat ze hem dus wel een beetje kan voelen.

Daarna gaat Wilka weer in haar tuigje en wandelen in een bekende omgeving voor Doreen. We wandelen over het de terrein van de hoge school, de omgeving waar Doreen jaren heeft gestudeerd. Ze laat me zien waar ze heeft gewoond en dan zijn we alweer terug op het station. Na een wandeling van 15 kilometer nemen we afscheid, Doreen gaat met de bus naar huis en ik met de trein naar huis.

Hoop dat we zeker nog een keer samen gaan wandelen, het was gezellig en voorbij voordat ik er erg in had.

Getagd , , , , , , , .