Mooie ontmoeting

Heerlijk op een bankje wachten op het veerpont in Kessel. Er komt een meneer op leeftijd langs mij zitten. Hij begint gelijk te vertellen. 

Hij heeft altijd bergbeklommen en zijn digitale camera ging altijd mee. Hij ziet dat ik met mijn telefoon foto’s en video’s maak, “toch knap wat die allemaal kunnen”. Ik leg alles weg en ga het gesprek met meneer aan. Ik heb toch tijd genoeg net als meneer.

Hij verteld dat hij als hij het veer over is naar Reuver loopt voor een kop koffie dan naar Beesel voor een lange pauze en dan weer terug naar Kessel gaat om naar huis te gaan. Huis, hij woont in Leende, dicht bij Eindhoven en heeft net als ik de auto in Kessel geparkeerd. 

Ik vertel hem dat ik uit Venlo kom en ik de andere kant uit wandel. 
We lopen samen het veer op, ik maak wat foto’s en filmpjes. Hij attendeert mij erop dat ik de huizen van Kessel moet filmen, dat is uniek zo dicht bij de maas. Al kletsend verlaten we het veer. 

En dan………dan zegt meneer, u gaat echt die kant uit. Ik zeg ja, zo loopt mijn route. Ik zeg, geniet van uw dag en kom goed weer thuis. Meneer zegt, “dat gaat lukken, dat is me al 91 jaar gelukt”.
Ik draai me om en zeg wel 3 keer, “91 jaar?”, waarop ik vervolgens zeg “tjuu, als ik een petje had zou ik hem nu voor u afzetten”. 
Ja, zegt meneer, 91 jaar, fijne dag mevrouw zegt hij vervolgens en meneer wandelt weg richting Reuver en ik kijk hem na. Het verhaal blijft de hele wandeling in mijn hoofd zitten.

Ik zie dat de bomen die ik zag met bloesem nu kersen hebben, kleurrijke wilde bloemen, een molen, ga met het voetveer, zie een kabouterhuis, langs de maas zie ik rode en zwarte runderen met grote horens en ik eet een ijsje bij Clevers maar de leeftijd van meneer blijft in mijn hoofd spoken. Ik denk “dat wil ik ook als ik 91 ben”.
Wat een kort gesprek een impact kan hebben op een wandeling, chapeau meneer.

Getagd , , .