Rondwandeling in het middeleeuwse stadje Batenburg

Tijdens mijn NS wandeling in het land van Ravenstein (mijn blog hierover is terug te vinden op de website van Mountainreporters) heb ik het voetveer gepakt en ben ik naar Batenburg gegaan.

Ik had een nieuwe uitdaging, schrijven voor de website van Mountainreporters en ben hiervoor naar Ravenstein gegaan. Tijdens de wandeling die ik maakte was het mogelijk om naar het plaatsje (of eigenlijk stad want het heeft stadsrechten) Batenburg te gaan. Hiervoor maakte ik gebruik van het fiets- en voetveer. Dit was nog maar kort mogelijk en daarom heb ik dit niet vermeld in mijn verhaal aldaar.

Het was echter wel een mooi bezoek, daarom hier een miniblog.

Op het voet- en fietsveer kwam ik in gesprek met de veermeester. Het was niet druk, het seizoen loopt op z’n einde. Ik vertelde van mijn wandeling waarop meneer mij vroeg bij aankomst in Batenburg even te wachten, hij had nog info voor mij. Altijd fijn als mensen behulpzaam zijn.

Met de info ben ik aan de wandel gegaan in Batenburg.

Batenburg is bekend om zijn ruïne, het kasteel werd in 1794 door de Fransen verwoest en is sinds die tijd niet meer opgebouwd. Behalve de ruïne zijn er in Batenburg veel historische, veelal witgepleisterde boerderijen te zien, ook heeft het een oude protestantse dorpskerk.
Hieronder een samenvatting in de vorm van de door mij gemaakte foto’s.

Kijk hier wanneer het voet- en fietsveer vaart
Hier kun je mijn blog op mountainreporters lezen

Getagd , , , .