Trage Tocht wandeling in Plasmolen

De winter lijkt deze dag wel voorjaar, wat een heerlijke temperatuur. Dit nodigt echt uit om te wandelen.
Na mijn besluit om zeker uiterlijk oktober 2020 een wandeltocht te gaan maken van Porto naar Santiago is het belangrijk om ook de heuvels te gaan trainen. In het gebied bij Groesbeek, Nijmegen en dus ook in Plasmolen zijn vele flinke heuvels (dat hebben we ook gemerkt tijdens de Pieterpad wandeling met onze mannen) te beklimmen.

Ik parkeer bij een pannenkoekenhuis. Dit herken ik direct als de plek waar we op 2e kerstdag hebben geluncht na de wandeling met mijn man, zus en haar man. Ik merk direct dat er flinke heuvels zijn. Bij het omhoog lopen heb ik uitzicht op een fel blauwe lucht met 1 grote boom in de midden. Ik geniet van het feit dat ik de ruimte en de tijd heb om zo maar “even” een wandeling te maken. De wandeling gaat flink omhoog waarna ik een geweldig uitzicht heb.

Deze wandeling heb ik de Gimbal mee, ik ga dan ook filmen. Dit houdt wel erg op maar is wel leuk om te doen. 

Tijdens de wandeling blijf ik stijgen en dalen, ik oefen met stokken en mis ik een afslag waardoor ik een heel stuk dubbel heb gelopen. De stokken zijn nog geen succes. Ik gebruik ze alleen als ik omhoog ga maar handig ben ik er nog niet mee. Misschien wil ik ook wel te veel. Foto’s maken, filmen en dan ook nog de stokken. Ik doe het niet allemaal tegelijk maar toch.

Het is heel erg stil, dat verbaasd me met dit mooie weer. Naast de vele hoge bomen zie ik ook open vlaktes met grote vergezichten.
Er staan veel routewijzers, ook de ouderwetse paddenstoel kom ik tegen. De routewijzer van de Walk of Wisdom kom ik meermaals tegen. Die wandeling staat ook nog op mijn bucketlist. Na ruim 13 km ben ik terug bij mijn auto, trek ik mijn gewone schoenen weer aan en vertrek ik met een brede glimlach weer naar huis, wat was dit genieten

Getagd , , , , , , , .