Rondje Reuver-Beesel

Op route.nl een niet al te lange route gezocht om met Jesley te kunnen wandelen. Ik wilde niet rondom huis dus werd het Reuver.

Samen naar Reuver naar de Lommerbergen om te parkeren. Tas op de rug, route op mijn oortjes dus we kunnen starten. We wandelen weg bij de Lommerbergen naar een zandpad. Kort na het vertrek wordt ik geconfronteerd met een flinke kap van vele bomen.
Ik snap nooit zo goed waarom maar het zal zijn doel wel hebben.

Mijn blik valt op een kapelletje, het ziet er mooi uit zo tegen de strak blauwe hemel. Ik maak er een rond omheen, maak Jesley even vast en loop de Lambertuskapel even binnen waar ik zoals gebruikelijk ook een kaarsje opsteek. Niet voor iemand maar gewoon omdat ik dat graag doe, een beetje licht in de soms duisternis. Wel grappig, als ik naar buiten loop krijg ik een bericht op mijn telefoon binnen dat het voor het eerst is gelukt om “het zwarte gat” te fotograferen.

Vanaf het kapel wandel ik door naar de maas. Ik passeer een weiland met héél véél paardenbloemen, het lijkt wel een gele oase. Hoe dichter ik bij de maas kom hoe groter en duidelijker de kerk en kasteel De Keverberg aan de andere kant van de maas in Kessel.

Bij het veer staat een monument waarop zichtbaar is hoe hoog het water stond tijdens de watersnood in 1993. Ook zie ik dat er een monument staat voor 13 overleden personen die zijn omgekomen tijdens een overtocht in de 2e wereldoorlog en een bel die vroeger werd gebruikt als men een overtocht wilde.

Ook in Limburg wordt er fruit geteeld. Ik zie dat ook heel veel bloesem in de bomen. Bij een paddenpoel staat een heel erg groot insectenhotel. Dan verlaat ik de wandeling langs de maar en ga ik Beesel in. Beesel staat bekend om zijn draken. Je komt ze dan ook overal tegen.

Onderstaande info over de draken komt van de website van de VVV Midden Limburg

  • De traditie van het spel van Sint Joris en de Draak is al enkele eeuwen oud. In de zeventiende eeuw richt men in Beesel een schutterij op onder het patroonschap van Sint Joris. Dit gilde steekt jaarlijks in de processie de draak. De oudste schriftelijke vermelding van het spel in Beesel dateert van 1736.

Ik wandel weer terug richting de auto.
Loop nog een heel stuk door het bos, waar een  meisje me nog aanspreekt of ik een loslopende hond heb gezien. Meisje in paniek want ze is hem kwijt. Zo zielig, ik hoor overal roepen naar het hondje, helaas zie ook ik hem niet.

In het bos zie ik nog een vervallen gebouw, geen idee wat het is.
Éénmaal terug bij de auto is Jesley blij dat ze op de achterbank mag plaatsnemen.

Heerlijke afwisselende wandeling met Jesley.

Getagd , , , , .