Galgevenroute van Liefde voor Limburg

Vanwege de weersvoorspellingen had ik besloten om in Limburg te blijven en niet zoals gepland een wandeling te gaan maken op de heuvels bij Groesbeek. Ik heb een route gezocht welke niet te lang was, niet te ver en wel nieuw voor mij. Op de website van Liefde voor Limburg vond ik een route van 12 kilometer. Lekker dichtbij, mooi gebied dus aan de wandel.

Met kerst had ik een Gimbal gekregen. Ik noem het een luxe selfie stick maar daar is mijn gezin het niet mee eens. Het is een “stick” waarmee je met je telefoon stabielere video beelden kunt maken maar natuurlijk ook foto’s en dus ook Selfie’s.

Na het parkeren loop je als snel de natuur in. Langs een boerenbedrijf, de open velden en een stenen schuur naar een watertje. Bij het water staan een heel aantal shetlandpony’s. Leuk om te zien dat zij gezellig samen aan het spelen zijn. Hier neem ik de tijd om de Gimbal te gebruiken.

Als ik verder loop loop ik langs watertjes. Ik ga een metalen brug over en wandel verder langs………. een watertje. Deze watertjes worden ook wel waterlopen genoemd. Op verschillende plaatsen zijn versnellingen te zien. Ook dit film ik, beetje testen, inzoomen, uitzoomen en zo meer.

Dan doe ik de Gimbal weg. Krijg koude handen, het wordt al grauwer en wil graag voor het donker in de auto zitten. Even doorlopen dus. Ik kom verschillende zwammen tegen. Door de uitleg van mijn wandeling op de Groote Heide onder leiding van de vrijwilligers van het Limburgs Landschap zie ik dat nu anders. Leuk om dat nu op een beetje een andere manier te bekijken.

Als je wandelt zie je dingen waarvan je niet wist dat ze ook zo dicht bij aanwezig waren. Ik zag bordjes van Militair Oefenterrein, nooit geweten dat dit nog gebeurt. Ik dacht dat met de sluiting van de kazerne in Blerick dat dit terrein niet meer gebruikt zou worden.

Langs de wateren staan mooie grassen. Verder zie ik heel veel kerstbomen. Leuk dat  in de midden van zo’n land met kerstbomen een insectenhuis in de vorm van een kerstboom staat.

Met bijna 12 kilometer op de strava teller ben ik terug bij de auto en wachten thuis de kids op mij (ik moet gaan koken).

Hieronder de film welke ik die dag heb gemaakt.

Getagd , , , , .