Wandelen op het oude Floriade terrein

Nieuwe schoenen, nieuwe zin, voorbereiden op het Pieterpad dus op zoek naar een leuke wandelroute. Steeds vanaf thuis beginnen is ook zo saai. Dat heb ik vaker gedaan maar daar was ik telkens snel klaar mee.

Daarom nu een nieuwe start en de bewuste keuze gemaakt om elders te gaan lopen.

Ga je helemaal alleen? Ja helemaal alleen

Om een heel simpele reden, dan hoef ik het niet te plannen. Bepaal ik zelf het moment van gaan en als er iets tussenkomt, mijn lijf niet wil of ik vanwege de kids toch thuis wil blijven hoef ik nooit af te bellen.
De wandelingen in mijn eigen omgeving ga ik dan ook voornamelijk alleen doen.

LiefdevoorLimburg.nl

Via mijn telefoon een aantal routes opgezocht. Ik vond de website en de daarbij behorende app van liefdevoorlimburg.nl erg prettig. Ze hebben veel routes die niet direct 20 kilometer (dat is bijna een hele dag besteed aan wandelen en daar is niet altijd tijd voor) lang zijn. Ik zag de route “Cultuurhistorische route Venlo Greenpark” staan.
Ik heb in de periode van de Floriade dit terrein niet bezocht (belachelijk duur) en daarom wel leuk om het nu relatief “lege” terrein te gaan bekijken tijdens de wandeling, dus op naar het Floriade terrein.

Floriade

De route op mijn telefoon vele malen bekeken en ik dacht echt dat ik het wist. Helaas, kon de start al niet vinden dus maar gaan lopen. Het bolletje volgend via de app gaf mij aan dat ik in de goede richting ging. En toen, soms liep ik op het pad en dan ineens was ik het weer kwijt. Laat ik het er maar op houden dat ik de route als basis heb gebruikt.

Ondanks dat mijn route vaak afweek van het origineel heb ik veel mooie dingen gezien en vooral de tijd genomen om

alles te bekijken en te fotograferen. Als ik vanaf mijn thuis start dan loop ik gemiddeld 5 km per uur. Nu met nog blaren van ons bezoek aan de camper en caravanbeurs en een onbekende route op wegen die niet geasfalteerd zijn zie ik dat het gemiddelde een stuk lager ligt. Kan me er echter niet druk om maken, lekker wandelen, ontspannen en veel zien vind ik voornamer.

Aan het water was het heel rustig, voelde me daar echt “alleen op de wereld”. Heb een mooie kudde paarden gezien en veel andere dieren zoals konijntjes, eekhoorns en watermuggen al springend op het water. Ik heb gespeeld met de zelfontspanner van mijn Iphone wat leuke plaatjes opleverde.

Was een mooi terrein, wordt op natuurvriendelijke manier bijgehouden. De natuur mag zijn gang gaan maar wel onder controle. Al met al een heerlijke wandeling. Niet lang maar het begin is gemaakt.

Getagd , , , , , .