Wandelingen vanuit thuis

Jaren geleden ben ik ook gaan wandelen. Ik ging trainen voor de Venloop. Wat mij al snel weer liet stoppen was dat ik steeds hetzelfde zag. Wandelen vanuit thuis vond ik al heel snel saai.
Eigenlijk is dat ook wel flauwekul als ik daar nu over nadenk. Ik had denk ik niet de juiste drive.
Dat jaar heb ik wel de Venloop gelopen, de 25 km heb ik gelopen zonder te oefenen.

Energie

Toch gaf lopen me veel energie. Toen vond ik dat je vooral samen moest lopen. Dat heb ik dan ook maar weer overboord gegooid. Mijn omgeving werkt overdag en ’s avonds hebben we allemaal maatschappelijke verplichtingen. Vrijwilligers werk, zorg voor de kinderen die moeten sporten, maar ook het onderhoud van vriendschappen.

Ik heb dan ook een tijdje geleden besloten om alleen te gaan wandelen. Dit met in het achterhoofd meerdere dingen.
Allereerst omdat ik heel graag meer wil zien van Venlo, Limburg, Nederland en Europa. Dat gaat me niet lukken als ik op mijn kont blijf zitten. Dus hup, in de schoenen had ik besloten en wandelen.

Ontdekken

In de wetenschap dat als wij straks een camper hebben (tenminste als het aan mij ligt anders een ander caravan) en we veel willen zien moeten we dat ook doen dat we daar ook plezier in hebben.
Mijn voorkeur is wandelen, ik houdt echt niet van fietsen. De voorkeur van mijn partner is fietsen.
Denk en hoop dat we de wandelingen samen gaan maken als we onderweg zijn en hij zijn fietstochten alleen gaat maken.

Wandelapps

Voordeel van wandelen is dat je ook rust hebt om even te kijken en om foto’s te maken. Fietsen is iets conditioneels wat ik dus nooit ga halen.
Als hij dan fietst “offer” ik me wel op. Dan ga ik wel lezen of koken. Kan ook nog schrijven, foto’s uitzoeken en aan m’n Blog werken dus alternatieve voldoende.
Maar goed dat is de toekomst. Nu eerst wandelen vanuit huis en m’n eigen regio.
Via de apps Route.nl en LiefdevoorLimburg.nl zijn er leuke wandeltochten in m’n eigen omgeving.
Veel plekjes die ik nog niet heb gezien. Voldoende mogelijkheden dus.

Als ik wandel vanuit thuis kom ik dingen tegen die ik nog nooit heb gezien, het verbaasd mij telkens weer. Een metalen schaap waarvan ik hoor nadat ik hem op Instagram had geplaatst ook water spuugt als je aan de staart trekt of een glazen stoeptegel waar van alles in ligt.
Nog genoeg te ontdekken dus.

Getagd , , , , .