Wandelroute Nette Seen

Een wandeling van de Water.Wandel.Wereld, een aantal wandelingen rondom de Maas, Swalm en de Nette. Deze route is ca. 12 km en is helemaal in ons buurland Duitsland.

Rivierkreeft

Ik parkeer de auto bij de Wittsee en wandel met mijn maatje, hond Jesley direct de natuur in. Direct als we op het wandelpad zijn schrik ik me eigen een hoedje, er loopt een hele grote rivierkreeft over ons pad. Met de scharen omhoog is deze redelijk dominant. Gelukkig doet Jesley een stapje terug waardoor ze niet gebeten wordt.

Nette
Overstekende rivierkreeft

Verbaas me dat ik dit exotische dier tegenkom op het wandelpad. Ondanks dat ik er al over gelezen had had ik het nog niet eerder. Onderweg kom ik er nog één tegen, helaas lag deze op de rug en was hij verdeeld in twee delen. Thuis heb ik nog wat gegoogelgd over dit diertje, wat ik begrijp is dat ik deze wellicht nog vaker tegen ga komen, ik houd mijn ogen dus open als ik wandel in een watergebied.

De Nette

Deze route loopt door het is een watergebied met de Nette. Dit zorgt ervoor dat je het water vaak hoort zonder dat je het ziet. Ik zie mooie uitzichten mede door de “drijvende” wolken en het licht wat door de bomen valt.

nette
Paden worden om de boom heen geasfalteerd

Meriansborstel

Tijdens de wandeling kom ik een knal gele rups tegen met een haak op zijn rug. Ik houdt ook hier Jesley weg bij de rups, geen idee of deze huidirritatie opwekt. De kleur is indrukwekkend. Thuis leer ik dat het de Meriansborstel is. De rups is van een nachtvlinder, de rups is mooier dan de vlinder (vind ik).

Nette
Een opvallende rups

Als ik langs de Nette wandel heb ik een mooi uitzicht over een stuwdam en een vistrap. Over een lange laan loop ik naar de enige kapel tijdens deze wandelroute. Ik loop dan langs boerenvelden waar de mais geoogst is. Na de boerenvelden kom ik weer langs het water met allemaal waterlelies en veel mooie uitzichten.

Nette
Het water slalomt tussen de rotsen door
Nette
Rust…….een reiger, eenden, kabbelend water

Opvallend is een groot statig huis welke deels oud is en deels oud gebouwd is. Dit statige huis is volledig voorzien van zonnepanelen. Vind dat echt een minder mooi uitzicht. Er liggen 2 bijna witte koeien in die wei die als Jesley en ik passeren opstaan en vrolijk kwispelen en kijken naar waar wij naartoe gaan.

Een mooie wandeling met een heel duidelijke bewegwijzering.

Nette
De wegwijzers van deze routemaker

Kijk hier voor meer foto’s
De route kun je hier downloaden
Hier kun je mijn blog op mountainreporters lezen van een andere wandeling van Water.Wandel.Wereld of op mijn eigen blog van het Leudal

Getagd , , , .